STATUS
TOING TOING SELAMAT DATANG AWAK ! ;)
Newer ENTRY ABOUT FRIENDS STUFFIE FACEBOOK TWITTER FOLLOW DASHBOARD Older
Merepek 2016
Tuesday, January 5, 2016 - 0 SAID SOMETHING


Assalamualaikum geng.

 Maaf sebab lama berdiam diri. Bertahun jugak lah. So, hey comes the new me. ILA yang baru! Nak bagitahu lah, ILA baru sahaja menamatkan zaman persekolahan, *zaman hingus mingus tu* ehehehe. 2016 ! ILA finally turns 18 years old this year woop woop! Bunyi gendang sikit. Baiklah tu over sgt. InshaAllah lepasni ILA akan tambah lebih banyak post yang merepek tahap gaban. Seriously? Macam takde kerja pulak? *Maaf pada yang menyampah* actually post ni takde tujuan just nak bebel je after lama tak post apa apa kat blog pinkie tahap bimbo ni.

Image result for so word
So

What happen with my life?
Life just okay. Happy dapat tamatkan persekolahan, tamatkan SPM, tamatkan zaman baju sekolah, dapat tamatkan zaman kanakĀ² kut? But most importantly, nervous? Yup nervous tunggu result. Katanya, result SPM 2015 umum pada 3-3-2016. Gulp! Dekat dah tarikh tu? Pejam celik pejam celik dah nampak tarikh tu. Guys, tolong doakan ILA please? ILA nak sgt banggakan kedua dua parents ILA. Siapa je yg dalam dunia ni tak nak balas jasa mak ayah depa kan? Same goes to me. ILA nak jugak feel dorg nangis gembira sbb tgk ILA berjaya? AAMIIINN... ILA jugak takut nak hadapi dunia luar. ILA dibesarkan dgn org sekeliling ILA yang selalu cakap dunia sekolah tu kacang goreng, dunia luar lagi menakutkan. ILA percaya tu. ILa pun dah watch my sister baru je keluar KOLEJ, and now jadi intern, jangan ceritalah ~ hidup dia mmg susah dia nak handle sekarang. Terkapai kapai dia susun schedule baru dia. So as her sister, i have to learn by seeing her situation. Thats why ILA became freaking deadly afraid to face the WORLD!
Image result for next word

Next
Kenapa berdiam je selama ni?
Soalan macam bajet retis, hahahaha. Takpe ILA takpe, bukan nya ade orang baca blog buruk kau ni. Taram je lah. Janji semua isihati kau terluah kat dalam blog bimbo ni. Ok kenapa berdiam? Lol. ILA admit tahun tahun lepas memula start blogging ni adalah zaman di mana ILA jahil dan nak tahu sangat mcm mana blog ni berfungsi. At the end, bila dah kira bosan sikit tu, ILA decided to leave blog ni mcm tu je plus ILA waktu tu ILA dah masuk form 5. At last, I realised that blogs are created for those who wanted to share their own precious moments with those strangers out there just to make bonds with them. I realised blog ni tujuan nya untuk berkongsi dan bukan saja saja nak menggedik. So I decided to started the new ME. Dan try not to gedik gedik kat blog ni dan cuba sedaya upaya berkongsi dgn anda semua. Eventhough ILA tahu mana lah ada yg sudu baca blog budak mentah ni ergh.

Three
Apa nak buat lepas ni?
Seriously, budak ILA ni mmg perasan retis. Hahaha maaf kepada sesiapa yang muntah bila baca. Just nak cerita je lewls. So life huh? Sekarang ILA jadi penganggur, ingatkan after SPM boleh lah cari duit poket sikit, but then ILA decide to ambil lesen dahulu lah. Ade lesen, ade kereta, ade kerja baru lah boleh hidup. So now ILA ontheway ambil kelas memandu. InshaAllah lulus lah ye. Dapatlah merasa pegang kad lesen muka den yedok? Doakan ye geng?
Sampailah sudah ke penghujung post merepek ni. ILA tak salahkan korang kalau uolls rasa post ni membuang masa. For me, its just for myself. Like a note for the future me to baca pada masa depan pastu gelak terbahak bahak sbb baca post gedik and merepek tahap dinasour ni. InshaAllah bila dah habis sekolah ni, akan ada lebih banyak masa untuk more posts. Mana lah tahu ILA dapat masuk university ke *AAMIIIN* dapatlah uolls baca kehidupan di kampus pulaks, right? Till we meet again

Sekian.

Labels:




Posted by :

Post a Comment